"Archfarchnad" - Reisverslag uit Caerleon, Verenigd Koninkrijk van Priscilla Aalbers - WaarBenJij.nu "Archfarchnad" - Reisverslag uit Caerleon, Verenigd Koninkrijk van Priscilla Aalbers - WaarBenJij.nu

"Archfarchnad"

Door: Priscilla Aalbers

Blijf op de hoogte en volg Priscilla

20 Februari 2011 | Verenigd Koninkrijk, Caerleon

Hoi allemaal! Hier even een update van de Cil in Cymru.

Het afscheid viel me echt zwaar vrijdag. Er kwamen op dat moment geen tranen bij kijken, maar die waren er vandaag wel. Ik zal dan maar bij het begin beginnen, anders ga ik straks allerlei verhalen door elkaar vertellen.

De heenreis:
Toen Jos liet horen welke muziek hij allemaal had, en toen ik besefte dat het de muziek uit Glee was, was ik al blij. We gingen namelijk met de auto naar Hoek van Holland, en van daaruit zouden we per boot (nee: SCHIP!) verder reizen naar Harwich en vanaf Harwich verder per auto naar Caerleon. De autorit was super gezellig. We vertrokken rond 15:30 bij mijn huis, en zijn toen via de A12 richting Hoek van Holland gereden. We vertrokken expres wat eerder zodat we de files voor konden zijn. Nou, ik zal je zeggen… ik heb op de heenreis toch echt zeer veel files gezien! –aan de andere kant van de snelweg– Yus! Jos en ik waren ze allemaal voor. In het westen was het wel een stuk drukker op de snelweg, maar we waren om half 6 al bij de haven. Snel gedaan toch? We moesten helaas wel wachten tot 18:30 voordat we konden inchecken, dus zijn we het dorpje maar even ingegaan. Leuk dorpje daar! En een super gezellige lunchroom genaamd "Artusi". Kun je goed zitten! Gezellige sfeer en lekker goedkoop! Voor mij was het sowieso goedkoop, though. Jos wilde trakteren.

Maar goed: het schip... dat is natuurlijk veeeeeel interessanter!

We zijn naar Harwich gereisd met de Stena Brittannica. Het schip was echt ENORM en super mooi van binnen! De foto's komen zo snel mogelijk online en dan zal ik de link onderaan plaatsen ^^ Kijk morgenavond of maandagavond nog maar een keer en dan staan de foto's er waarschijnlijk bij.

Eenmaal geparkeerd besloten we om onze tassen in de hut te dumpen. Eenmaal op de kamer zagen we dat er een tv aanwezig was... toen we erachter kwamen dat er ook Nederlandse zenders waren was onze eerste reactie: "JA! WE KUNNEN X-FACTOR KIJKEN!! WOOOHOO!". Dus zappten we langs alle kanalen om snel te kijken waar 'rtl4' zat -nr. 20- en aangezien het nog vroeg was (tussen 19:00 en 19:30) besloten we om het schip te gaan verkennen. Er waren veel lounge bars, restaurants, een bioscoop, een winkeltje, een casiono... echt vanalles! Daarna kwamen we de internet room tegen. Er stonden maar 4 computers, maar er was ook genoeg ruimte over voor mensen die een laptop hadden meegenomen. Jos en ik hebben daar geprobeerd om in te loggen op facebook/twitter/e-mail/etc., maar het internet was ZO sloom dat Jos het al snel opgaf. Ik daarentegen hield lekker vol aangezien mijn e-mail toch redelijk snel geladen was. Toen kwamen er twee Nederlandse kinderen tegenover ons zitten in die internet room. De ouders en de oma zaten in het restaurant ernaast. Ik heb in ieder geval erg gezellig met die kids gekletst! Ze vonden mijn tumblr blog zo leuk dat we blog links hebben uitgewisseld :P en vervolgens ben ik maar bij die ouders en Jos gaan zitten. Daar hebben we heel even mee gekletst, want ja.. toeval of niet: their destination: WALES! Een plaats die ik niet kan spellen/uitspreken, maar het jochie was in ieder geval ERG enthousiast. Op een gegeven moment hadden Jos en ik het daar ook wel gezien, en was het al bijna half 9: tijd voor X-Factor dus. De films in de boot-cinema waren ook niet zo interessant, dus besloten we om de rest van de avond in de hut te blijven.

Eenmaal terug in de hut zetten we de tv aan en wat bleek: de titels van die zenders waren niet goed ingesteld! We hadden helemaal geen rtl4! Dus geen X-Factor... helaas..
Toen besloot ik om mijn laptop er maar eens bij te pakken om te zien of het internet hier wel wat sneller zou zijn: tevergeefs. Het was sneller dan in de internet room, maar nog steeds crap en de helft van de websites laadden niet.

Toen ik daar met m'n laptopje bezig was moest ik denken aan dat winkeltje. Ik had daar erg veel leuke dingen gezien (Wes: ik koop op de terugweg iets heel moois voor je!).. maar ook parfum! En dat was daar stukken goedkoper dan in Nederland (of in the UK), maar ik twijfelde nog. Uiteindelijk toch maar besloten om het te kopen en ik heb er dan ook geen spijt van! Elke keer als ik in Doetinchem bij de Douglas was MOEST ik even naar binnen om te ruiken, maar ik vond 'm wel erg duur! Maar goed, ik heb nu dezelfde inhoud voor 15 a 20 euro goedkoper! :)

Anyway, toen ik terug was op de kamer heb ik eigenlijk de rest van de avond gebruik gemaakt van het slome internet om een korte blog te typen voor mijn tumblr account (de eerste had ik al getypt in de internet room: http://cillaa0407.tumblr.com), maar ook om facebook, gmail en twitter te checken. Jos heeft zich op de boot nog gedoucht en ging toen vanuit bed tv liggen kijken. Hij had wel mazzel dat hij het bovenste bed had en ik het onderste, want ik wilde natuurlijk veel later gaan slapen en ik moest nog een aflevering van The Vampire Diaries inhalen! :) Maarja, ik heb mijn Storage Media Player (500 GB) mee en die is al mooi aangesloten!

De volgende ochtend werden we om 5:30 gewekt d.m.v. het omroepsysteem, maar we sliepen nog even door tot 6:00 (toen werden we wakker van de tweede wake-up-call). Om 6:30 konden we namelijk van de boot af, en we wilden eigenlijk zo snel mogelijk in Caerleon zijn, dus reden we verder… en verder… en verder… en om de reis van Harwich naar Caerleon maar even op te sommen: non-stop snelwegen, veel rotondes, veel regen, veel auto's met kapotte lampen, mooie landschappen, en veel Glee muziek!

Caerleon:
Eenmaal geparkeerd op de campus keken we onze ogen uit. Wat een gebouw is dat zeg! Het is nog mooier dan op de foto's! De mensen bij de receptie waren ook erg vriendelijk, maar dat accent… NIET TE VERSTAAN! Maarja, met lachen en veel ja knikken kom je een heel eind!

Jos en ik zitten helaas niet bij elkaar in het gebouw. Daar kwamen we bij de receptie achter…
Jos zit op het hoofdgebouw zelf (dat enorme gebouw wat jullie straks meteen herkennen op mijn foto's/in de filmpjes), en woont op één gang met allemaal andere internationale studenten van het Erasmus programma. Ik daarentegen zit in een andere hall of residence, genaamd "Machen". Spreek uit: Maahken (ofzoiets).

De kamers zijn erg netjes! Ik heb een eigen badkamertje op mijn kamer (wel echt een badkamerTJE hoor!), en ik heb een mini koelkastje. Note wel dat het verkleinwoorden zijn ;) De foto's zullen het vanzelf wijzen…

Mijn kamer ziet er in ieder geval netjes uit. Het is lekker groot en ik heb sowieso ruimte voor één luchtbed op de grond, twee misschien ook nog wel, maar dan wordt het wel proppen denk ik! Ik slaap in ieder geval op de bovenste verdieping van het gebouw, en ik zit in kamer M1362. Foto's / filmpjes komen in ieder geval binnenkort online te staan! Ik zet al mijn foto's in ieder geval op mijn picasaweb en facebook. Mijn kamer is trouwens een stuk groter dan die van Jos! Hij heeft ook een veel kleinere kast, kastjes en een 'bureau' is het niet meer te noemen met dat koelkastje en de tv (die had 'ie zelf meegenomen) erop. Maar! Jos heeft wel een veel beter uitzicht, een beter raam dat helemaal open kan (die van mij gaat alleen bovenin een stukje open), een relaxte vensterbank waar je heerlijk in kunt zitten… en super gezellige huisgenoten, want hij zit WEL bij de international students (Erasmus programme).

Toen kwamen de 'issues':
1) ik had mijn reisstekkers in mijn stopcontacten geduwd, maar GEEN ENKELE STEKKER paste erin! :O PANIEK! Of niet… nee: want ik sprak Jos daarna en ik kon er nog één van hem lenen. Dus ik heb die aangesloten en mijn stekkerdoos waarin ik ruimte heb voor 6 stekkers erin geplugd. Ik heb mijn eigen reisstekkers ook nog in de stopcontacten zitten, maar daar kan bijvoorbeeld wel een oplader van een mobiele telefoon in! Ik snap alleen niet waarom de stekker van mijn accu v.d. laptop er niet in past.. en al die mini-stekkerdoosjes die mams last-minute voor me gekocht heeft! In ieder geval: Mam! Ik zal er een foto van maken en dan moet je maar even kijken… als Mike hier naartoe komt of als ik tijdens de paasvakantie hier naartoe kom, dan heb ik er in ieder geval één van mezelf die het wel overal op doet; dan kan ik Jos die van hem teruggeven.
2) Mijn huisgenoten: ik kwam binnen en er was NIEMAND – dat dacht ik. Toen ik bijna klaar was met uitpakken hoorde ik een deur open gaan, en toen ik een meisje naar haar kamer zag lopen dacht ik: laat ik mezelf eens voorstellen! Dus ik liep er naartoe, en de reactie was erg ongeïnteresseerd. Ik kreeg een ongeïnteresseerde 'oh hello…' en volgens mij heeft ze me nog niet eens aangekeken. We zitten hier met vijf mensen (inclusief mijzelf) op gang 13, en ik heb er nu 3 ontmoet. Die andere zal ik morgen of overmorgen wel ontmoeten… ik hoop in ieder geval dat het leuker gaat worden!

"Archfarchnad"
Na het uitpakken hadden Jos en ik afgesproken bij zijn kamer, en dan zouden we de eerstvolgende supermarkt bezoeken op onze route. Dit was de Sainsbury's. Het leuke is: op ALLE borden hier staan dingen aangegeven in zowel Engels als Welsh, en Superstore = Archfarchnad in het Welsh. Ik vond het zo'n leuk woord om te zien! Deed me denken aan het woord arachophobia – die ik iets minder leuk vind! Ik heb trouwens nog geen poging gedaan om dit dan ook echt op z'n Welsh uit te spreken, want dat zal dan weer heeeeeeeel anders klinken! Anyway… de Sainsbury's is niet echt mijn winkel. Misschien voor de aanbiedingen, maar het is daar echt te groot en ik kan er niet zoveel vinden.

Drama…
Toen we terug kwamen van de Sainsbury's besloot ik m'n laptop aan te zetten… en heb ik skype even uitgetest met m'n moeder, broertje en de hond! De tranen begonnen toen toch te komen… het was me blijkbaar nog niet eerder doorgedrongen. Ik vond het ook best erg dat mijn huisgenoten zo 'ongeïnteresseerd' doen, vooral na het lezen van al die verhalen van mijn andere klasgenoten die wel leuke huisgenoten hebben, samen kunnen koken, etc. etc.

Ik begon me 's avonds toch wel te vervelen, dus heb ik Jos gebeld en hebben we daar even in de keuken gezeten. Daar heb ik kennis gemaakt met een aantal internationale (Erasmus) studenten van het vorige semester die morgen vertrekken, maar ook met veel nieuwe studenten die ook vandaag waren aangekomen. Ik kon het goed vinden met Maria (Berlin), maar zij vertrekt helaas morgen alweer! Verder kon ik het ook erg goed vinden met Emma (New York), Lize (- volgens mij schrijf je het zo, uit Duitsland ergens bij Stuttgart), en Naimh (Ierland – je spreekt haar naam uit als 'Neve'). De heren waren ook aardig, maar daar heb ik nog niet uitgebreid mee gesproken. Wel veel Franse mensen, dus ik hoop niet dat ik straks meer aan m'n Frans gewerkt heb dan aan m'n Engels! Heb al met Emma afgesproken dat ze me hier laat zien hoe dingen werken, want zij is hier als 'gewone' student en zit hier sowieso 3 jaar. Ik ga als het goed is binnenkort met Naimh de omgeving verkennen… zij is hier 'mentor van nieuwe studenten', maar ze is echt super tof en ik denk dat ik het goed met haar kan vinden! Ze zei ook dat ze veel vrienden in Nederland heeft en dat ze het vaak wel goed kan vinden met Nederlanders.

We hebben vanavond in ieder geval eerst een tijdje in de keuken bij de internationals gezeten: lekker gekletst en elkaar wat beter leren kennen. Daarna zijn we met het groepje naar de bar gegaan beneden en hebben we twee 'leuke' Britse meisjes gespot met enorm strakke laag uitgesneden jurkjes die tot NET onder hun kont komen… Ik zeg wel: deze meisjes konden dat strakke en dat korte niet zo hebben met die BLOTE benen en ZONDER jas. Ach ja, Emma en Naimh zeiden al: daar raak je wel aan gewend.

We hebben van de internationals die morgen vertrekken in ieder geval al gehoord dat de goedkope winkels in Newport tegenover de bushalte zitten: lidl, asda, iceland… en dat de primark er ook in de buurt zit, maar dat gaan we allemaal zien tijdens de tour morgen (nou ja, vandaag al!) door Caerleon en Newport tijdens the national orientation event.

Ik heb trouwens de wekker van Jos even geleend… ik ben echt zo bang dat ik me ga verslapen morgen! :O :-| Hoop het niet! Ik heb om 10:00 namelijk een welkomstontbijt en daarna een groot oriëntatie event die tot het eind van de middag duurt, dus ik ga nu lekker slapen! Het is 1:37 en ik vind het wel mooi geweest! De foto's zal ik morgen als ik terug kom (en heb gegeten) online zetten (ze staan al wel op de laptop hoor!), en de filmpjes zal ik ook morgenavond bewerken en uploaden op youtube!

Foto's: https://picasaweb.google.com/p.j.a.aalbers/HeenreisFotoS?feat=directlink

Hwyl!!!!! (= Bye!!!!!)

xxCil

• 20 Februari 2011 - 11:23

Joyce:

Hee Priscilla,

Maak je niet druk over je huisgenoten. Ik ben eerst 2 weken alleen geweest, voordat ik er 1 van de 7 heb leren kennen. Nu ken ik er wat meer, maar echt met elkaar hangen etc., doen we niet. In plaats daarvan heb ik veel andere vrienden gemaakt tijdens de oriëntatiedagen en wanneer je eenmaal les zult krijgen, ontmoet je ook veel nieuwe mensen! Wees maar blij dat je rustige huisgenoten hebt: dan kun je tenminste slapen na een nacht keihard stappen met de vrienden die je dan hebt gemaakt! ;)
    Tja, in het begin is het echt even een omschakeling! Je bent opeens best wel alleen. Jij hebt Jos nog, ik had hier niemand meer in eerste instantie. Uiteindelijk kom je daar na een paar dagen wel overheen en ga je de boel verkennen. Ik heb me aangesloten bij 3 verenigingen, waar ik heel druk mee bezig ben! ;)
    ASDA is een goedkope winkel, wel ook weer mega, tenminste die hier in Canterbury dan.
    Gelukkig heb je wel een goede internetverbinding! Ik ken mensen bij wie dat totaal niet werkte of heel duur was etc. Nou en dan baal je!

Meis, doe veel leuke dingen en ontmoet veel mensen! Everything will work out just fine!!

Liefs, Joyce

• 20 Februari 2011 - 18:47

Celine(L):

Ik hoop dat je het daar gezellig hebt en krijgt veel plezier xxxxxxx Celine(L)

• 20 Februari 2011 - 18:56

Mam:

hoi hoi is het gelukt veel plezier vannavond en niet verslapen

• 20 Februari 2011 - 18:58

Theo, Anita En Kids:

Hee Cilla,
    Leuk om je zo te kunnen volgen, door dit reisverslag.
    Fijn dat de reis goed verlopen is. Jammer dat het bij jou nog niet zo gezellig is als bij de jongens, maar dat komt vast nog wel. Hoe was je welkomsontbijt? We kijken uit naar je foto's en je vervolg verslag.
    Groetjes en een dikke knuffel van ons allen.
    Theo, Anita Marlon en Celine.

• 20 Februari 2011 - 18:58

Theo, Anita En Kids:

Hee Cilla,
    Leuk om je zo te kunnen volgen, door dit reisverslag.
    Groetjes en een dikke knuffel van ons allen.
    Theo, Anita Marlon en Celine.

• 21 Februari 2011 - 20:46

Mam:

hoi hoi heb je een fijne dag gehad en vind je het nu wel leuk groeten mam wes amy en beauty

• 22 Februari 2011 - 00:53

Priscilla Aalbers:

Thanks voor de reacties! Foto's komen toch iets later, want ik heb echt nog te weinig tijd gehad om iets te doen. Ik ga morgen/woensdag vanalles doen/regelen/whatever. Er zijn wat probleempjes met het Learning Agreement namelijk. Meer info in de volgende blog...